Vi er tilgjengelig på vår døgnåpne vakttelefon 993 62 500
Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en kirkelig seremoni vanligvis vil foregå.
Vi i Rissa og Leksvik begravelsesbyrå har valgt å bruke ordet GRAVFERD i forbindelse med seremoniene – dette er et fellesbegrep som dekker både begravelse og bisettelse.
Begravelse er en gravferd som etterfølges av at kisten senkes ned i jorden.
Bisettelse er en gravferd som etterfølges av kremasjon.
Gravferden kan gjennomføres i en kirke, et kapell eller et annet egnet lokale. I Rissa har vi et flott seremonirom som kan benyttes, dersom dere ønsker det.
Begravelsesbyrået har lang erfaring med å tilrettelegge, og å bistå i ulike gravferder. I noen tilfeller har avdøde gitt uttrykk for egne ønsker som omhandler sin gravferd, og dette bør respekteres så langt det er mulig. Vi vil hjelpe deg/dere med å planlegge en gravferd som passer for dere.
Her finner du info om gravferd i Indre Fosen kommune hvor vi bl.a. har bilder av alle kirkene.
I følge norsk lov skal gravferden finne sted senest 10 virkedager etter dødsfallet. Hvis dette av ulike årsaker blir vanskelig å rekke, vil vi søke gravferdsetaten om utsettelse.
Hvem skal sørge for gravferden?

NAV utbetaler en behovsprøvd gravferdshjelp. Vi hjelper til med å fylle ut søknad til NAV i forbindelse med transportstøtte.
For nærmere info anbefaler vi nav.no stønad ved gravferd og båretransport og skjema og søknad
KIRKELIG GRAVFERD
Kirkelige seremonier ved begravelse og bisettelse åpner likt.
Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en kirkelig seremoni vanligvis vil foregå.

HUMANISTISK GRAVFERD
Dette er et forslag til en humanistisk seremoni ved gravferd. Vi samarbeider med Humanetisk forbund når det gjelder disse gravferdene.

LIVSYNSNØYTRAL GRAVFERD
Dette er en gravferd som ikke er bygd på et spesielt tros- eller livssynssamfunn.
Du som pårørende er selv ansvarlig for å velge et passende lokale for gravferden. Vi i Begravelsesbyrået hjelper deg med dette og har gode kunnskaper om hva som er mulig å få til.
I Rissa her vi et godt egnet seremonirom.
De pårørende kan selv velge hvem de vil skal lede seremonien. Dette kan være et familiemedlem, noen fra bekjentskapskretsen eller en person som har erfaring med å påta seg denne type oppdrag. Det er også mulig å sette sammen og styre seremonien uten å ha en egen seremonileder.
Det er viktig at en eventuell seremonileder er innforstått med bakgrunnen for at man ønsker en livssynsåpen seremoni og respekterer dette valget. Begravelsesbyrået kan gi råd til pårørende og anbefale en egnet person til å gjennomføre seremonien på den måten man ønsker.
